contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Somon Cu Ierburi Si Sos De Camembert Cu Ceapa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga






by Alice albinutza

   M-am hotarat brusc sa particip la concursul “Gatesc sanatos pentru concursul Philips AirFryer de pe Gustos.ro”  . Pentru asta am pregatit o minunatie de mancare, sanatoasa zic eu...somon cu ierburi, cu verdeturi cu niste cartofiori si sos de camembert cu ceapa. Dar sa povestim.

    Asadar ingrediente:
  • 300-350 gr somon, cam doua bucati de medalion mari
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri mustar
  • 50 gr unt la temperatura camerei
  • o mana de ierburi :) patrunjel, marar, busuioc, tocate marunt
  • sare si piper proaspat macinat
pentru garnitura
  • 500 gr cartofi
pentru sos:
  • 1 ceapa mare
  • un caus de unt
  • 1/2 lingurita amidon
  • 100 ml lapte
  • 50 gr camembert
  • sare
  • piper boabe
    Feliile de somon le trecem sub un jet de apa si apoi le punem putin pe un prosop de hartie absorbant. Intr-o farfurie adanca punem zeama de lamaie si putina sare. Trecem feliile de somon prin zeama de lamaie, pe o parte si pe alta. Intr-un bol amestecam untul moale cu mustarul. Il intindem cu o pensula pe o parte a feliei de somon. Presaram amestecul de ierburi tocate marunt. Punem feliile de somon intr-o tava sau vas termorezistent, acoperim  cu o folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 20 de minute, in cuptorul preincalzit, la 200 grade. Cu 5-8 minute inainte de a fi gata, scoatem folia de aluminiu si mai lasam tava in cuptor, pentru a capata o crusta de ierburi.
   Cartofii curatati de coaja, spalati si taiati in bucati potrivite ii fierbem in apa cu putina sare, cateva clocote, maxim 8-9 minute. Apoi ii scurgem de apa, ii lasam putin la racorit si ii invartim de cateva ori intr-o tigaie larga cu ulei incins. Cat sa se rumeneasca putintel pe fiecare parte. 
   Pentru sosul de camembert cu ceapa vom proceda in felul urmator. Ceapa curatata si tocata o calim intr-un caus de unt, pana ce se inmoaie si devine aurie. Punem amidonul, laptele si apoi branza camembert. Amestecam pana se topeste branza si sosul se ingroasa. Daca se ingroasa prea tare mai adaugam putin lapte. Potrivim de sare si cateva boabe de piper.
    Serviti somonul cald alaturi de cartofi cu sos din belsug. 
    Pofta buna!