Somon Cu Ierburi Si Sos De Camembert Cu Ceapa
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
M-am hotarat brusc sa particip la concursul “Gatesc sanatos pentru concursul Philips AirFryer de pe Gustos.ro” . Pentru asta am pregatit o minunatie de mancare, sanatoasa zic eu...somon cu ierburi, cu verdeturi cu niste cartofiori si sos de camembert cu ceapa. Dar sa povestim.
Asadar ingrediente:
- 300-350 gr somon, cam doua bucati de medalion mari
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri mustar
- 50 gr unt la temperatura camerei
- o mana de ierburi :) patrunjel, marar, busuioc, tocate marunt
- sare si piper proaspat macinat
- 500 gr cartofi
- 1 ceapa mare
- un caus de unt
- 1/2 lingurita amidon
- 100 ml lapte
- 50 gr camembert
- sare
- piper boabe
Cartofii curatati de coaja, spalati si taiati in bucati potrivite ii fierbem in apa cu putina sare, cateva clocote, maxim 8-9 minute. Apoi ii scurgem de apa, ii lasam putin la racorit si ii invartim de cateva ori intr-o tigaie larga cu ulei incins. Cat sa se rumeneasca putintel pe fiecare parte.
Pentru sosul de camembert cu ceapa vom proceda in felul urmator. Ceapa curatata si tocata o calim intr-un caus de unt, pana ce se inmoaie si devine aurie. Punem amidonul, laptele si apoi branza camembert. Amestecam pana se topeste branza si sosul se ingroasa. Daca se ingroasa prea tare mai adaugam putin lapte. Potrivim de sare si cateva boabe de piper.
Serviti somonul cald alaturi de cartofi cu sos din belsug.
Serviti somonul cald alaturi de cartofi cu sos din belsug.
Pofta buna!