Somon Cu Ciuperci
Sursa Somon cu ciuperci
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 2 cepe lunguiete (rosioare/violete-echalote)
- 250 g file de somon
- 120 ml smintîna de frisca
- patrunjel proaspat tocat
- 9 ciuperci de marime medie
- sare si piper din rîsnita
- 2 linguri ulei de masline
- zeama de lamîie
Somonul se taie bucati/felii aproximativ egale.
Se curata bine ciupercile, se îndeparteaza cu grija piciorusele si se toaca marunt.
Ceapa se toaca dupa plac (eu mai grob) si se înmoaie usor în cele doua linguri de ulei de masline încins.
Se adauga piciorusele si se soteaza timp de 5 minute, dupa care se adauga smîntîna si verdeata.
Se mai lasa 2-3 minute pe foc, pîna smîntîna se ingroasa putin.
Între timp se condimenteaza cu sare si piper. Se preîncalzeste cuptorul la 170-180 °C .
Ciupercile se aseaza într-un vas termorezistent si se umplu cu sosul rezultat.
Deasupra se pune cîte o bucatica de somon. Eu am piperat si sarat usor cu sare de Himalaya,
am stropit somonul cu cîte 2-3 stropi de zeama de lamîie si am dat vasul în cuptor timp de 20 minute.
Delicioase ciupercute!
Multumim pentru reteta!