Somon Aromatizat, La Cuptor (în Punga Topptis)
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Îl puteti servi alaturi de cartofi, orez pur, piure, pe lînga legume aburite, spanac... ce va place.
Ingrediente:
- 2 fileuri de somon (500 g bucata)
- 50-60 g unt, la temperatura camerei
- 3-4 linguri ulei de masline
- 2 linguri marar tocat
- 2 catei usturoi, dati pe razatoarea fina
- 1-2 lingurite mustar
- zeama de la jumatate de lamîie
- sare, piper
În afara pestelui se introduc toate ingredientele într-un vas si se amesteca bine.
(Eu le-am amestecat cu telul/ atasamentul mixerului vertical).
Cu acest amestec se ung fileurile de somon.
Se introduc în punga/pungi (depinde ce marime aveti/gasiti) speciale pentru copt (se gasesc în Kaufland de exemplu).
Se închid cu aer în ele, se aseaza pe o tava si se dau în cuptorul preîncalzit la 200 °C timp de 35-40 minute.
Se închid cu aer în ele, se aseaza pe o tava si se dau în cuptorul preîncalzit la 200 °C timp de 35-40 minute.
Suculent, delicios!
Pofta buna!
Alte retete pregatite în pungile Toppits: