Somon Afumat Si Salsa De Avocado Pe Chipsuri De Cartof
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ce combinatie minunata!
Ingrediente (cantitatile sunt in functie de numarul de meseni)
1-2 cartofi, spalati bine-bine si taiati cu mandolina in felii de 3 mm grosime, cel mult. Cateva linguri de ulei de samburi de struguri, felii de somon afumat, 1 avocado (vedeti mai jos cum
se curata un avocado), zeama de la o jumatate de lamaie, sare, piper, un strop de zahar (cat luati in buricul degetelor), 2-3 linguri de smantana
- se incinge cuptorul la 400F (200C) si se asterne cu hartie de pergament o tava mare
- uleiul se toarna peste feliile de cartofi si frecam usor cu ulei fiecare felie de cartof, sa fie atinse ca o boare de ulei
- se pun frumos feliutele pe tava si se da cu totul la cuptor, aproximativ 20 de minute sau pana se rumenesc cartofii
- se scot pe hartie absorbanta
Taina: ii puteti inlocui si cu crackersii preferati
Cum se curata un avocado? |
- un avocado copt este o idee moale la pipait, deci carne ferma insa se simte ca-i copt (cam ca o caisa ori piersica, sesizati diferenta cand un fruct e copt sau nu) |
- se taie pe lungime in 2 de jur imprejur si apucand cu mainile de cate o jumate o rasucim pe una spre noi, pe una in sens opus |
- samburele ramane intr-una dintre jumatati si cu ajutorul unui cutit, il lovim scurt, il infigem in sambure cu alte cuvinte si saltam fara efort samburele |
- coaja la un avocado copt se ia foarte usor, strecuram un degetel intre coaja si pulpa si dezbracam pur si simplu fructul de coaja |