contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Somn La Cuptor, Pe Pat De Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Acest peste a fost prins de Teo (al meu sot), adus acasa si sacrificat. Era de 2kg . Pana aici, a fost traba lui, dar acum sa trec la treaba mea…adica la preparat minunatie de somn.
1 somn,de 2 kg
3 morcovi
1 telina
1fir praz
8 catei de usturoi
200ml vin alb
100ml apa
100ml ulei
20 masline mari negre
20 rosii cherry
1 fir ardei iute
6 crengute salvie proaspata
2 frunze dafin
1 legatura marar verde
1 legatura patrunjel verde
Boia dulce
Sare
Piper
Taiem capul si-l punem de-oparte (eu l-am spalat, l-am pus in punga cu tot cu coada si la congelator pt o ciorba, altadata). Curatam pestele de intestine si aripioare, spalam bine sub jet de apa rece si il taiem rondele, groase de aprox. 1cm. Le spalam bine si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Curatam legumele si le taiem rondele subtiri (2-3ml), inclusiv usturoiul si le amestecam bine.
Luam o tava incapatoare, de friptura, adaugam putin ulei(cam jumatate din cantitate), punem legumele, le intindem pe toata suprafata si punem si ardeiul iute.
Rondelele de somon le saram, piperam si le pudram cu boia dulce, apoi le asezam in tava peste legume. 
Spalam si tocam patrunjelul si mararul, iar crengutele de salvie le pastram intregi. Asezam salvia pe mijlocul si laturile tavii, presaram cu jumatate din cantitatea de verdeturi tocate,punem dafinul si rosiile cherry, stropim totul cu uleiul ramas,adaugam apa si vinul si dam totul la cuptor, la foc mic pentru 20-30’, 
verificam sa fie fierte legumele dar nu foarte fierte ! adaugam maslinele si mai lasam la foc mare inca 5-10’ pentru a se rumeni pestele.Scoatem din cuptor si presaram restul de verdeturi si gata pestele de servit alaturi de legume, a iesit o bunatate yumi,yumi.
Pofta buna!