contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Somn Aromat La Cuptor Cu Cartofi Noi Si Sos De Lamaie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Dificultate : redusa

Timp de preparare : 1h 15 minute

Cantitate : 6-8 portii

Ingrediente

Pentru somn

  • 1 somn (de aprox. 1kg)
  • 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline piperat
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • sare de mare
  • 2-3 maini de amestec de ierburi proaspete, tocate marunt (coriandru, lamaita, marar, patrunjel, cimbru)

Pentru cartofi si sos

  • 500 gr cartofi noi
  • 1 mana frunze proaspete de menta
  • 40 gr amidon alimentar
  • 200 ml vermouth
  • 500 ml lapte
  • 1 lamaie, feliata subtire
  • 1 lingurita zahar
  • sare de mare si piper alb, dupa gust
  • nucsoara, proaspat macinata

 

Preparare

  1. Pentru peste, taie somnul in jumatate, pe orizontala.Intr-un vas, amesteca cele doua feluri de ulei de masline cu coaja rasa si zeama de lamaie de lamaie si sare de mare, dupa gust.Unge ambele jumatati de somn cu acest amestec.Aseaza una din jumatatai pe o farfurie, presar-o cu frunzele tocate si acoper-o cu cealalta jumatate de somn.Leaga somnul cu o sfoara si da-l la rece 1 ora.
  2. Incalzeste cuptorul la 190C.Scoate somnul de le rece si da-l la copt 50-60 minute pana cand carnea s-a facut.
  3. Intre timp, fierbe cartofii in apa cu sare si frunzele de menta apoi scurge-i. Pentru sos, pune laptele la fiert impreuna cu lamaia.Dizolva amidonul in 200 ml vermouth apoi adauga-l in laptele fierbinte.Lasa totul sa fiarba usor pana cand sosul incepe sa se ingroase.Adauga zaharul, sare de mare si piper alb, dupa gust si putina nucsoara macinata apoi amesteca bine.
  4. Serveste pestele taiat felii cu cartofi noi fierti si sos de lamaie.








Articol recomandat de lauradfood2.blogspot.com