Socata
Sursa Socata
articol scris de habet blog culinarecufeteistete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Incercati reteta mea, si o sa aveti cel mai parfumat, aromat delicios,...etc, suc de soc!!
Sa trecem la treaba!
Ne trebuie:
12-14 flori de soc
400 gr zahar
2 lamai citeste toata reteta
2 aspirine
2 borcane de 2,5 l sau unul de 5 l
apa
Dupa ce culegeti florile, incercati sa le clatiti usor.
Puneti-le in borcane, taiati felii cate o lamaie in fiecare borcan , turnati zaharul.
Incalziti apa pina la pc. de fierbere, si turnati-o in borcane peste flori . Adaugati aspirinele si infiletati capacele.
Lasati ca si la reteta de suc de trandafiri, 24 ore la macerat.
Apoi strecurati, transferati in sticle si dati la rece!
Poate o sa imi spuneti , ca e prea dulce, dar merge combinat cu apa plata sau minerala.foarte bine!
Isi va pastra gustul, si veti avea o socata extraordinar, de aromata.
Daca puneti si gheata, in zilele caniculare veti avea un adevarat remediu contra caldurii!
Sa aveti pofta!!!
Pont: daca vreti sa va bucurati de acest suc , tot timpul anului, uscati florile, si pregatiti reteta la fel, dar cu flori uscate.