Socată
Sursa Socată
articol scris de corineamtu blog Bukatar Amator
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru un borcan de 5 litri am avut nevoie de:
2 mâini pline de flori de soc (în jur de 12-15 flori mari)
600 g zahăr
4 lămâi mari apă
Am dat florile de soc sub un jet de apă înainte de a le așeza în borcan. Peste soc turnat zahărul, am stors zeama lămâilor și am umplut borcanul cu apă. Am lăsat și coaja unei lămâi în borcan după ce am stors-o, pentru mai multă aromă. Am amestecat totul cu o lingură de lemn, până când s-a dizolvat zahărul.
Am lăsat socata 24 de ore în borcane, după care am strecurat-o și am pus-o în sticle de plastic. Socata se ține la frigider ca să nu fermenteze și trebuie consumată în 2-3 zile. Chiar și ținută la rece, după mai mult de 3 zile începe să-și schimbe gustul.
Este o băutura răcoritoare perfectă pentru zilele toride de vară, foarte aromată și ușor de preparat.