contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Socata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Pentru noi socata este una din bauturile racoritoare preferate in aceasta perioada a anului. Din fericire la munte se gaseste inca floare de soc, asa ca am putut face inca odata anul acesta o socata din flori proaspete. Este racoritoare, parfumata, acidulata, as spune chiar ca este perfecta. Sper sa va placa reteta soacrei mele la fel de mult cum ne place noua.

INGREDIENTE:

8-10 flori de soc
4 lamai
5 l apa
800 -1000 g zahar
50 g otet
1 plic sare de lamaie

PREPARARE:

Clatim florile de soc in apa rece, avand grija sa nu se scuture. Intr-un borcan de peste 5 l punem florile de soc si restul ingredientelor (apa, zaharul, lamaile taiate in felii, otetul si sarea de lamaie). Acoperim borcanul cu o farfurie.

Lasam timp de 3 zile sa fermenteze. Amestecam macar de doua ori pe zi, avand grija sa se dizolve zaharul. Dupa 3 zile stoarcem bine lamaile din borcan in suc, apoi il strecuram prin sita, il punem in sticle si le punem in frigider. Este bine sa desfacem sticlele incet, sa nu fie sucul prea acidulat…

Va invit la un pahar de socata!

Share on FacebookShare on Facebook


Articol recomandat de divainbucatarie.ro