Socata
Sursa Socata
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca cunoasteti florile de soc care cresc pe mai toate gardurile prin Ardeal va recomand sa culegeti cateva si sa faceti o bautura delicioasa si naturala-socata.
Folosim:
- 5 flori de soc(eu atatea am primit)
- 500 grame zahar
- 5 litri de apa, intr-un borcan
- o lamaie taiata in felii
- 5 g drojdie proaspata(cu drojdia proaspata iasa cel mai bine-eu am incercat si cu cea uscata dar nu o recomand)
Se pun florile de soc in borcanul cu apa si se adauga si restul ingredientelor. Se amesteca cu o lingura de lemn. Se tine socata la soare cam 3 sau 4 zile, amestecand in fiecare zi.
Se serveste strecurand-o in pahare racite in frigider.
POFTA BUNA!!