contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Socata

articol scris de ginuca27 blog ginuca27.blogspot.com

Bauturi |   2009-09-15 22:00:00 |  adauga la lista ta de articole favorite
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

A inflorit socul !!! Deci........SOCATA !

Socata este o bautura racoritoare, putin acidulata si parfumata care poate fi preparata si pastrata in sticle la rece.

O bautura absolut minunata. Chiar in seara asta mi-am servit o prietena cu un pahar rece de socata si am fost tare multumita cand am vazut cu cata placere a baut-o. Imi permit sa o citez: "asa cum spunea bunica mea, bautura asta sigur ii place si lui Dumnezeu, atat e de buna".
Mod de preparare:
Se pun la fiert 3 litri de apa cu 1 kg de zahar, zeama de la o lamaie, se lasa sa clocoteasca incet la foc mic, 15 minute.
Intr-un borcan mare de 10 litri, foarte curat, se pun florile de soc bine spalate, coaja rasa de la 3 de lamai, precum si zeama acestora, 1 lamaie taiata felii, se toarna lichidul caldut si se adauga restul de apa rece.
Se acopera borcanul, nu etans, trebuie sa respire. Se lasa la temperatura camerei 48 de ore amestecand din cand in cand.
Se strecoara prin tifon dublu, se pune in sticle si se pastreaza la rece.
Nu folosesc drojdie, pentru ca o prefer simpla, cu gust de bautura racoritoare foarte putin piscatoare la limba, prin fermentarea simpla a florilor.

O cura placuta de vitaminizare.
Photobucket
Reteta recomandata de http://ginuca27.blogspot.com/