Soare-n Mancare!!!
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Made by Liana
Nu stiu cum sa numesc acest fel de mancare altfel decat Soare-n mancare ;-)
E carne macinata cu ciuperci si mamaliga, numai ca mamaliga e taiata sub forma de triunghiuri, da'io le-am zis raze. Raze de soare ca sunt atat de galbene, de aurii incat ar fi fost pacat sa-i zic Mamaliga cu carne macinata si ciuperci. Esteee??
Ingrediente:
carne macinata de vita 350g,
un borcan de ciuperci SunFood,
o legatura de ceapa verde,
o legatura de usturoi verde,
o conserva de rosii decojite SunFood,
150 g sunca afumata,
malai de porumb,
kechup,
3 oua,
5 linguri de smantana,
vegeta,
apa,
sare.
1. Prima data se face mamaliga. Cand aceasta e gata, se unge o tava cu unt si se intinde mamaliga in strat subtire.
Se da la cuptor pana devine usor crocanta deasupra. Se lasa la racit si se taie triunghiuri subtiri.Sau daca stratul e gros, taiem triunghiurile in doua pe orizontala.
2. Se spala ceapa si usturoiul verde, apoi se sterg de apa. Ciupercile din conserva se clatesc in apa, se taie marunt si se lasa la scurs. Sunca afumata se taie "dintisori". Rosiile decojite se taie marunt.
3. Se pune o tigaie(wok)la incins. Se pune sunca afumata
si se lasa pana devine tranparenta. Se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt si se mai adauga putin ulei daca e necesar. Apoi se adauga si ciupercile SunFood
apoi carnea macinata.
Se adauga putina apa.Se lasa sa fiarba la foc mic, iar cand carnea e aproape gata se adauga si rosiile decojite SunFood taiate marunt.
Se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper si ardei iute. Eu am pus trei linguri de kechup facut in casa cu ardei iute.
4. Se unge o tava de yena cu unt si se pune un strat de carne cu legume.
Peste ele se pun triunghiurile de mamaliga petrecute, astfel incat sa fie cu varful in sus.
Se bat 3 oua cu 5 linguri de smantana, o lingurita de vegeta si se toarna peste triunghiurile de mamaliga.
Se da la cuptor pana triunghiurile devin ca niste raze de Soare-n mancare ;-)
O felie stralucitoare :-))))
Asa ne-a "ars" pe suflet mancarea asta, ca am repetat-o la cateva zile ;-)Sper sa va "arda" si pe voi...hi,hi!
Author:Liana10