Snitzel Arta Pariziana La Cuptor
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Liebe Mathilde,
Tocmai ma gineam ce sa gatesc si am zis ca o intreb pe ea ce gateste, la care mi-a raspuns-“Snitzel la cuptor”!Dupa aceea am inceput sa o bombardez cu inttrebari, cum ar fii;
Din ce carne si cum exact procedeaza si ce ingrediente foloseste si asa am ajuns la acesta reteta care s-a dovedit “FOAAAARTE BUNA / LECKER”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Toti 3 ai mei barbatei au fost faaaaaaaaaaaaaaaarte incintati.
De aceea o recomand cu placere si incredere mai departe!
Reteta este ochometrica , in functie de nr. de persoane si gustul personal.
INGREDIENTE:
- carne de snitzel la alegere si in functie de nr. de pers.
- oua
- faina
- sare+ piper
- cascaval sau parmezan fiecare dupa gustul personal
- smintina lichida ca 2ls pro.snitzel
MOD PREPARARE:
Cascavalul sau parmezanul se trece prin razatoare.
Jumatate din cant de cascavl se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de copt.Marimea tavii este in functie de cite snitzele se prepara.
Cuptorul se inconge la 180°C.
Carnea se taie felii de ca 1cm de groase si se aplatineaza putin, c-am la 1/2 cm. grosime.
Ouale se bat putin cu sare + piper si cine doreste poate adaouga ceva copaja de lamiie rasa.
Carnea se sareaza , se trece prin ou, prin faina si iarasi prin ou.
Da, se trece de doua ori si se aseaza peste cascavalul/parmezanul pregatit in tava.
Deasupra snitzelelor se presara a doua jumatate din cant. de cascavl/parmeazan ras si peste fiecare snitzel se puna cite 2 ls smintina lichida si se introduce in cuptor pina cind cascavalul/parmezanul a prins gradul de culoare dorit.
Se scoate si se serveste cu garnitura de orez, cartofi, salata…..fiecare dupa preferinta.
Spor la preparat si savoare deplina!
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss