Snitele Din Piept De Pui
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Cand va ganditi la snitele de pui, nu va aduceti aminte de bunataturile "ca la mama acasa"? Nu va vine in minte fragezimea, aroma simpla, dar atat de adanc imprimata in memorie, crusta crocanta si delicioasa? Imediat va impartasesc reteta si modalitatea de preparare pentru ca sa va delectati personal cu aceste simple delicii.
Ingrediente:
- un piept mare dezosat de pui
- 3 linguri faina
- 3 oua
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
Incepem prin a pregati pieptul de pui, il spalam, il scurgem bine si-l curatam de grasime /pielite. Cel mai simplu este sa il taiem astfel: prima oara pe mijloc, dupa care fiecare parte o injumatatim pe grosime. Sferturile le taiem in trei felii pe lungime.
Luam fiecare bucata si o batem putin cu ciocanul de snitele, astfel incat sa se distanteze putin fibrele, dar avand grija sa nu le distrugem. Este suficient de 2-3 ori pe toata suprafata, nu foarte puternic. Le saram si piperam in functie de preferinta. Noi am folosit mai mult piper pentru aroma.
Daca condimentam bine pe o singura parte, punem snitelele unul peste altul si astfel se condimenteaza si cealalta parte.
Ne pregatim standul de lucru astfel: o farfurie cu doua linguri cu varf de faina, o farfurie cu snitele, o farfurie cu hartie/servetele pentru scos snitelele prajite si o farfurie in care batem bine ouale cu o lingura cu varf de faina, putina sare si piper. In timpul prajirii snitelelor mai amestecam din cand in cand in oua, pentru a nu se separa faina, deoarece are tendinta sa cada la fundul farfuriei.
Punem uleiul la incins, cam un deget inaltime, la foc mediu. Trecem snitelele prin faina, le acoperim bine si uniform, scuturam surplusul de faina, le trecem prin ou, le scurgem bine si le prajim tot la foc mediu. Ne dam seama daca focul este prea mic daca atunci cand punem snitelul, oul care il imbraca are tendinta sa se desfaca in firicele. Daca nu se desface inseamna ca este focul potrivit. Deasemenea vom avea grija sa nu fie prea tare pentru a nu le arde. Cand observam pe margine ca se fac galbene aramii, le intoarcem. Completam cu snitele toata suprafata vasului in care prajim pentru a nu lasa spatiu liber, altfel se arde uleiul.
Le scoatem pe servetul de hartie si le servim calde. Trebuie sa recunosc ca si eu si sotul n-am mai avut rabdare si am mancat cateva imediat. Nimic nu se compara cu gustul acela proaspat si fraget al snitelului cald, abia scos din tigaie.