Snitele De Vitel
Sursa Snitele de Vitel
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Avem inca o reteta cu carne de vitel pentru ca ne ramasese putina carne de la furnici.
E clasica reteta de snitel, dar la care am adaugat putin rosmarin pentru e foarte bun, da o aroma deosebita mancarii si se combina foarte bine cu carnea de vita / vitel.
Procedeul este acelasi si daca folositi carne de porc sau de pui, asa ca sa incepem.
Pentru 7 - 8 snitele avem nevoie de:
E clasica reteta de snitel, dar la care am adaugat putin rosmarin pentru e foarte bun, da o aroma deosebita mancarii si se combina foarte bine cu carnea de vita / vitel.
Procedeul este acelasi si daca folositi carne de porc sau de pui, asa ca sa incepem.
Pentru 7 - 8 snitele avem nevoie de:
- 300 grame muschi de vitel
- 1 - 2 oua
- 3 - 4 linguri faina
- 3 - 4 linguri pesmet
- ulei pentru prajit
- sare, piper, rosmarin
Taiem carnea de-a latul fibrelor in bucati potrivit de mari si nu prea groase. Bucatile obtinute se bat cu ciocanul de snitele cu grija ca sa nu se rupa carnea.
Intr-un vas batem ouale ca pentru omleta, punem sare si piper. Adaugam 2 lingurita de faina, pentru ca sa obtinem un amestec de consistenta unei smantani. In alt vas amestecam pesmetul cu 1 lingura de faina si rosmarin. Ambele vase trebuie fie suficient de late pentru ca sa incapa snitelele in ele.
Ne pregatim frontul de lucru: asezam una langa alta: o farfurie cu faina (ce a ramas din cele 3-4 linguri), farfuria cu ou si farfuria cu pesmet.
Punem la incins tigaia cu ulei si incepem operatiunea snitelul: luam o bucata de carne, o dam prin faina simpla, prin ou, prin pesmet si apoi iar prin ou. Imediat cum am terminat de dat prin ou a doua oara, punem snitelul in tigaie. Continuam asa cu cate snitele ne incap in tigaie, avand grija sa nu se arda cele pe care le-am pus la inceput. Cel mai usor este sa tineti bucata de carne cu o furculita pentru ca sa se acopere cu ou si pesmet pe toata suprafata. In plus asa ramaneti cu mainile curate.
Uleiul trebuie sa fie incins cand incepem sa punem carnea la prajit, dar focul se da mic pentru ca snitelele sa se prajeasca incet si sa se patrunda, fara sa se arda. Daca faceti mai multe snitele, probabil va fi nevoie sa adaugati ulei sau chiar sa dati tigaia de pe foc daca vi se termina pesmetul sau oul si trebuie sa pregatiti din nou. De fiecare data aveti grija sa se incinga uleiul inainte sa puneti snitelele pentru ca ele vor capata o culoare aurie foarte frumoasa.
Snitelele pot fi un fel de mancare, alaturi de o garnitura de cartofi natur sau orez cu legume. Noi le-am preferat la micul dejun, in loc de mezel. Cat despre calorii, nu sunt vesti prea bune, pentru ca snitelele absorb destul de mult ulei si au aproximativ 400 calorii / 100 grame.
Printeaza reteta (fara imagini)