contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Snitele De Vinete

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Un altfel de snitele, de sezon bineinteles...
Ingredientele necesare: 
  • o vinata mare
  • prosciutto cotto /sunca presata
  • sottilette (feliute de brinza topita)
  • patrunjel
  • 2-3 oua (depinde de marime)
  • pesmet
  • sare
  • ulei 
Intii spalam si taiem vinata in felii grosute. Daca dorim putem sa le prajim un pic in ulei pe ambele parti, apoi le lasam pe servetele sa absoarba uleiul. Daca sintem alergici la gustul amar de la vinete, le taiem, punem un pic de sare deasupra, le lasam intr-o sita cu un vas greu deasupra ca sa iasa sucul amar. 
N-am vrut sa le prajesc, ca oricum urmau sa fie din nou prajite in ulei, asa ca le-am copt pe gratar. Le-am lasat la racit, apoi am luat o felie de vinata, am pus o felie de brinzica, apoi o felie de prosciutto iar la sfirsit din nou o felie de vinata si am apasat bine ca sa nu risc sa pierd ingredientele in tigaia de prajit.


Separat, zbatem bine ouale, punem un pic de sare si patrunjelul spalat si taiat marunt. Trecem snitelele de vinete prin ou, apoi prin pesmet, din nou prin ou, iar la sfirsit prin pesmet si le prajim pe ambele parti.
Atentie ca se prajesc foarte repede si riscam sa iasa brinza din ele. 
Merg foarte bine sa le servim caldute, alaturi de o salata cu rosii si felii de piine.
Pofta mare !!!