ŞniŢele De Pui Cu Ciuperci În Unt
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Doar un cuvânt avem să vă spunem despre această reţetă: “Yummy!” (a se citi “iamiiiii”)
Ce îţi trebuie pentru 2 porţii (pozele 1 şi 2):
pentru şniţele
- un piept dezosat de pui
- făină, pesmet, 3 ouă
- sare, piper, delikat
Pentru ciuperci
- 300 ge de ciuperci
- 50 gr de unt
- 2 cepe
- delikat
Plan de lucru:
- se taie puiul în fâşii, care se bat pentru a se subţia şi frăgezii. Fâşiile se condimentează cu sare, piper şi delikat (poza 3)
- punem în 3 farfurii ouăle bătute, făina şi pesmetul (poza 4)
- tăvălim fâşiile de pui prin făină, ou şi pesmet (poza 5)
- prăjim şniţelele la foc potrivit, până se rumenesc (poza 6)
- tăiem ciupercile în felii subţiri şi tocăm ceapa (poza 7)
- topim untul în tigaie (poza 8 )
- punem ceapa la călit (poza 9). După ce aceasta îşi schimbă culoarea, adăugăm ciupercile (poza 10). Ţinem pe foc aproximativ 10 minute. (poza 11)
- poftă bună! (poza 12)
Timp de preparare: 40 minute
Preţ: 5 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Îndosariat la:A. Mancaruri