Snitele De Porc Cu Bere
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Berea e buna, dar sa te tii de ea. Aveam felii de pulpa de porc, snitele fac din an in paste (si mai e putin si vine pastele) si pentru ca mai folosisem din bucata aia de carne la varza calitasi stiam ca e dintr-o porcina foarte in etate am ales varianta care va urma.
Am lasat carnea la marinat in bere cu sare si condimente (eu am folosit Osmanish El Baharati, ceea ce a tradus Loki prin “condiment otoman pentru carne”). Si nu putin, vreo doua zile, pana le-a venit randul. Voi daca va hotarati sa faceti, poate gasiti un purcel mai tinerel asa ca nu trebuie lasata atat de mult.
Cand a fost sorocul am scurs si sters feliile de carne si le-am dat prin faina.
Pentru aluatul de bere am amestecat faina, sare, piper, oua, cascaval afumat ras si bere rece ca gheata de la frigider. Cat am facut amestecul am si pus uleiul la incins. Ca sa stiu cand e numai bun, pun o picatura de aluat, cand se ridica, pun si snitelele la facut.
Am folosit ulei de arahide.
Le-am lasat la foc foarte mic sa se faca incet, apoi le-am lasat la scurs, desi in general aluatul asta nu prea absoarbe ulei, ba chiar il lasa destul de limpede si bun de refolosit la rarele alte prajeli.
Cum asta e tot, iata si varianta finala cu salata orientala.
Si sexyune.
hard roc aleluia