Snitele "betisoare" Din Piept De Gaina Cu Mac
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
am folosit un piept de gaina
2 oua
sare,piper,cimbru
40-50 g mac
faina si pesmet
ulei pentru prajit sau pentru uns tava in cazul in care se coc
Mod de preparare:
Se ia pieptul de gaina,se spala,se zvanta bine ,se dezoseaza ,se taie fasii care nu se mai bat...
Separat se bat ouale cu sare ,piper,cimbru si mac .Fiecare snitel “betisor” se trece prin faina,apoi prin oul amestecat cu mac,prin pesmet,dupa care se lasa sa stea la rece cca 15-20 de minute.
“Betisoarele” noastre se prajesc pe ambele parti la foc potrivit in ulei incins sau se aseaza intr-un vas de yena uns cu ulei de masline si se vor coace in cuptorul incins in prealabil cu 5-10 minute inainte.Se rumenesc frumos pe ambele parti.Cele prajite cand sunt gata rumenite pe ambele se scot pe un servetel pentru a scapa de surplusul de grasime.