contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Şniţel Vienez

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Ingrediente:
2 bucăţi carne de vită (de regulă bucată din pulpă)
ou
2 linguri făină
2-3 linguri pesmet
sare şi piper
1 sfert de lămâie
ulei pentru prăjire

Mod de preparare:
Pregătiţi pentru început carnea: eliminaţi zgârciurile şi bateţi-o bine cu un ciocan pentru carne. Carnea trebuie să-şi reducă astfel  la jumătate grosimea. Amestecaţi făina cu puţină sare şi piper (după gustul fiecăruia). Bateţi apoi oul cu 1 lingură de apă, ca mai apoi să treceţi cele două bucăţi de carne prin făină (aveţi grijă să eliminaţi excesul de făină). Treceţi cele două bucăţi de carne prin ou. Scurgeţi apoi carnea de ou şi treceţi-o prin pesmet. Presaţi uşor pentru ca pesmetul să adere la învelişul de ou. Prăjiţi şniţelul, în baie de ulei sau pe ambele părţi, până se rumeneşte şi devine auriu. Când s-a prajit pe ambele părţi scoateţi şniţelul din ulei şi puneţi-l pe un şervet de hârtie pentru a elimina excesul de grăsime. Şniţelul vienez se serveşte tradiţional cu salată de cartofi, un sfert de lămâie şi un pahar de vin.

Notă:
Şniţelul vienez apare în secolul XIX în Austria şi este inspirat de mai vechiul cotoletta alla milanese. Diferenţa dintre medievalul preparat milanez şi cel vienez constă în carnea folosită la preparare: cotlete de porc (chiar şi cu os) pentru cel milanez, respectiv fleică de vită pentru cel vienez.