Şniţel Vienez
Sursa Şniţel vienez
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
2 bucăţi carne de vită (de regulă bucată din
pulpă)
1 ou
2 linguri făină
2-3 linguri pesmet
sare şi piper
1 sfert de lămâie
ulei pentru prăjire
Mod de preparare:
Pregătiţi pentru început carnea:
eliminaţi zgârciurile şi bateţi-o bine cu un ciocan pentru carne. Carnea
trebuie să-şi reducă astfel la jumătate
grosimea. Amestecaţi făina cu puţină sare şi piper (după gustul fiecăruia). Bateţi
apoi oul cu 1 lingură de apă, ca mai apoi să treceţi cele două bucăţi de carne
prin făină (aveţi grijă să eliminaţi excesul de făină). Treceţi cele două
bucăţi de carne prin ou. Scurgeţi apoi carnea de ou şi treceţi-o prin pesmet.
Presaţi uşor pentru ca pesmetul să adere la învelişul de ou. Prăjiţi şniţelul,
în baie de ulei sau pe ambele părţi, până se rumeneşte şi devine auriu. Când
s-a prajit pe ambele părţi scoateţi şniţelul din ulei şi puneţi-l pe un şervet
de hârtie pentru a elimina excesul de grăsime. Şniţelul vienez se serveşte
tradiţional cu salată de cartofi, un sfert de lămâie şi un pahar de vin.
Şniţelul
vienez apare în secolul XIX în Austria şi este inspirat de mai
vechiul cotoletta alla milanese. Diferenţa dintre medievalul preparat
milanez şi cel vienez constă în carnea folosită la preparare: cotlete de porc
(chiar şi cu os) pentru cel milanez, respectiv fleică de vită pentru cel
vienez.