Snitel Vienez
Sursa Snitel vienez
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Da, stiu, toata lumea are habar cum se face un snitel! Ce mi-o fi venit sa pun o reteta asa de comuna?!
Adevarul e ca dupa ce am prajit prima bucata am remarcat ca semana foarte bine cu ce am mancat la un restaurant vienez: un snitel cat farfuria! Si atunci m-am gandit sa-l impartasesc cu voi.
Ii lipseste garnitura de cartofi pentru ca l-am facut ca o alternativa la mezeluri, pentru cina. Are insa niste muraturi iesite asta toamna din mainile reunite ale membrilor familiei :))). Foarte bune.
Ce am folosit eu
- 4 jumatati de piept de pui
- 3 oua
- faina, pesmet
- sare, piper
- ulei pentru prajit (eu folosesc de palmier)
Am taiat fiecare piept in doua, pe lung, fara sa desprind cele doua jumatati, astel incat sa formeze o bucata subtire si mare. Am pus peste carne folie de plastic si am batut ca sa se subtieze carnea. Trucul asta cu folia l-am invatat recent. Se pune asa ca sa nu se imprastie carnea cand o bati. Functioneaza.
Bate bine ouale intr-un castron si asezoneaza-le cu sare si piper.
Da carnea prin faina, ou, pesmet
si prajeste-o intr-o cantitate generoasa de ulei incalzit in prealabil. (Am observat ca daca folosesc putin ulei, carnea se arde.)
Pune bucatile prajite pe servete absorbante ca sa indepartezi excesul de ulei.
Si mananca-le cu ce garnitura iti place (piure, cartofi natur) si salata sau muraturi.