contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Șnițel ”tocat”

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
DSC02825
Ati fiert carne pentru o supa? Nu aveti chef, de exemplu, de o salata de boeuf? Vreti sa incercati un alt fel de snitel? Vreti sa preparati rapid ceva bun pentru copii?
Cam multe intrebari, nu? Va ofer eu un singur raspuns: snitele "tocate" :)
Ce folosim? Pai, un piept de pui, fiert (in apa usor sarata; mai bun e cel fiert cu legume, pentru o supa), 1-2 oua, sare, faina, 2-3 linguri apa.
Intai toc carnea fiarta, cuburi, nu prea mici, nici prea mari.
Separat bat ouale (sau oul, daca nu am prea multa carne, sau daca oul e unul din ala mare :D) cu putina sare. Adaug apa, si apoi incorporez faina (cat cuprinde, sa-mi iasa un fel de aluat care curge). Torn compozitia peste carnea cuburi...
DSC02812
Aluatul seamana cu cel de clatite; poate e ceva mai gros.
DSC02815
Omogenizez.
DSC02820
Iau cu lingurita din compozitie si torn in tigaia cu ulei incins.
DSC02821
Rumenesc pe ambele parti si scot snitelele acestea mini pe prosoape de hartie.
DSC02827
Saturam copilul din dotare :)
DSC02823
Eu le-am asezat pe farfurie cu cateva fasii de gogosari, ultimii culesi din gradina, inainte de a da frigul.
DSC02824