Șnițel ”tocat”
Sursa Șnițel ”tocat”
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ati fiert carne pentru o supa? Nu aveti chef, de exemplu, de o salata de boeuf? Vreti sa incercati un alt fel de snitel? Vreti sa preparati rapid ceva bun pentru copii?
Cam multe intrebari, nu? Va ofer eu un singur raspuns: snitele "tocate" :)
Ce folosim? Pai, un piept de pui, fiert (in apa usor sarata; mai bun e cel fiert cu legume, pentru o supa), 1-2 oua, sare, faina, 2-3 linguri apa.
Intai toc carnea fiarta, cuburi, nu prea mici, nici prea mari.
Separat bat ouale (sau oul, daca nu am prea multa carne, sau daca oul e unul din ala mare :D) cu putina sare. Adaug apa, si apoi incorporez faina (cat cuprinde, sa-mi iasa un fel de aluat care curge). Torn compozitia peste carnea cuburi...
Aluatul seamana cu cel de clatite; poate e ceva mai gros.
Omogenizez.
Iau cu lingurita din compozitie si torn in tigaia cu ulei incins.
Rumenesc pe ambele parti si scot snitelele acestea mini pe prosoape de hartie.
Saturam copilul din dotare :)
Eu le-am asezat pe farfurie cu cateva fasii de gogosari, ultimii culesi din gradina, inainte de a da frigul.