Snitel In Sos De Rosii, Cu Mozzarella Si Parmezan
articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Vreţi să aveţi o cină delicioasă? Atunci preparaţi această reţetă.
Nu ştiu exact de unde am luat reţeta (de pe net desigur), dar ştiu că am nimerit-o cu ea. Şniţelul de pui astfel preparat poate fi servit şi la prânz alături de cartofi prăjiţi sau orez.
Ingrediente:
- un piept de pui, fără piele, dezosat
- 2 ouă
- 60 - 70 ml lapte
- 2-3 linguri făină
- 5-6 linguri pesmet
- sare şi piper
- ulei vegetal pentru prăjit
- 150 ml sos de roşii (sau 200 ml bulion, mai gros)
- 50 g parmezan, ras
- 150 g mozzarella, mărunţită
- 1/2 ardei iute, tocat
- 1/2 legătură pătrunjel verde, tocat
Pieptul de pui se feliază şi se bate uşor, între două folii, cu ciocanul pentru şniţele. Ouăle se bat cu un vârf de cuţit de sare; se adaugă laptele. Feliile de carne se trec prin făină, ou şi pesmet; se prăjesc în uleiul încins pe fiecare parte şi se scot pe şerveţele din hârtie pentru a absobi surplusul de ulei.
Feliile de şniţel se aranjează într-o farfurie pentru cuptor (poate fi o tavă nonaderentă), se toarnă sosul de roşii ,
se presară parmezanul, mozzarella, ardeiul iute şi jumătate din pătrunjelul verde, apoi se pune farfuria în cuptorul încins la 200 grade C.
După aproximativ 15 minute, când brânza s-a topit, se scoate farfuria din cuptor şi se presară restul de pătrunjel verde.
Puiul pregătit în acest mod poate fi servit ca atare sau alături de un mix de salată.
Poftă bună!