Snitel De Vita Cu Piure De Cartofi Ca La Mama
articol scris de Gatiticuspor blog gatiticuspor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Vremea de afara este cam mohorata, ploua de cateva ore si m-i s-a cam facut dor de "acasa" asa ca m-am hotarat ca astazi sa fac ceva ca la mama (si bunica). M-am apucat de rasfoit caietul cu retete si acest snitel "mi-a facut cu ochiul". Nu mai facusem de mult si m-i sa facut tare pofta. Cu siguranta am sa fac si maine ca tare bune au iesit.
- 3 cotlete vita
- 3 oua
- 100-150g faina
- 3-4 cartofi
- lapte si unt pentru piure
- sare si piper
Asezati cotletul de vita pe o suprafata de lucru plana si acoperiti cu folie alimentara.
Bateti carnea (nu foarte energic sa nu se rupa) cu un facalet sau un ciocan pentru snitele pana ce carnea se fragezeste si se subtiaza cam de 2-3 mm.
Presarati cu un praf de sare si piper si asezati deoparte pe o farfurie.
Bateti ouale cu o furculita (eu am pus si un praf de sare si paprika in ou).
Puneti faina pe o farfurie intinsa, dati carnea prin faiana apoi prin ou si prajiti in putin ulei pe ambele parti pana ce se formeaza o crusta crocanta si aurie.
Fierbeti cartofii in apa cu un praf de sare. Cand acestia s-au fiert scurgeti apa, adaugati putin unt si lapte (dupa gust) si pasati cartofii cu o furculita sau o paleta pentru piure. Potriviti de sare si piper.
Eu am servit alaturi de o salata mmediteraneana.
POFTA BUNA!!!