Snitel De Pui Cu Mazare
Sursa Snitel de pui cu mazare
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta simpla, delicioasa si mai ales sanatoasa !
Cu aceasta reteta particip la concursul "Gatesc sanatos pentru concursul Philips AirFryer de pe Gustos.ro", pagina concursului http://www.gustos.ro/concurs-philips-airfryer.html.
Timp de pregatire: 30'
Ingrediente:
1 piept de pui dezosat si fara piele
2 oua
2 linguri faina
2 linguri pesmet
sare
piper
500g mazare congelata
1 legatura marar verde
1 ceapa
1 lingura amidon
ulei pt prajit
Mod de preparare:
Taiem pieptul de pui, in felii late si groase de aprox. 1cm, le saram si piperam. Batem intr-un bol ouale, putin cu furculita. Punem in alte doua boluri/farfurii separate, faina si pesmetul.
Luam o tigaie gril, incingem putin ulei, dam feliile de carne prin faina, ou si pesmet si le prajim la foc moderat, pe ambele parti. Le scoatem pe servet absorbant, pentru eliminarea excesului de ulei.
Curatam ceapa si o taiem marunt. Punem o lingura de ulei intr-o tigaie/ cratita si adaugam ceapa, pe care o calim putin, fara sa o ardem, mai exact pana devine translucida. Adaugam mazarea (care in prealabil am dezghetat-o incet, lasand-o intr-o sita, la scurs), putina sare si piper si lasam sub capac la foc mic cam 5-7'.
Intre timp dizolvam amidonul in 2-3 linguri de apa rece, apoi adaugam amestecul, peste mazarea deja fiarta. Amestecam si mai lasam sa dea cateva clocote, dupa care oprim focul. Tocam marunt mararul, il adaugam peste mazare, amestecam si servim impreuna cu snitel-ul de pui.
Pofta buna!