contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Şniţel De Post Din Soia

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
6-8 bucăţi de soia
1- 2 linguri de vegeta de legume
1 cană de pesmet
ulei pentru prăjit.
Mod de prepare:
Puneţi la fiert bucăţile de soia într -o oala cu apa şi vegeta de legume. Va trebui să aveţi grijă pentru că atunci când cumpăraţi soia, o puteţi achiziţiona fie în pungi, fiind precizat pe pungă faptul că le poţi folosi pentru şniţele, fie vrac , din magazinele care vând astfel de produse.
Scoateţi bucăţile de soia şi lăsaţi-le să se scurgă bine, pentru a fi aproape uscate când le prăjiţi.
Da-le prin pesmet si prajeste-le intr-o tigaie, cu putin ulei, precum snitelele obisnuite. Însă nu uitaţă faptul că le puteţi prăji şi simplu, fără pesmet. Se servesc calde, alături de cartofi prăjiti, orez, piure sau orice garnitură de legume. Un lucru bun şi în avantajul lor este că se pot mânca şi reci, ca parte a unui sandwich de post. Poftă bună!
Notă :
Cine ţine post ştie că şniţelele din soia sunt o alternativă foarte gustoasă pentru a înlocui carnea în timpul postului. Ele pot fi folosite şi în meniurile vegetariene, fiind o sursă foarte importantă de proteine şi substanţe nutritive. În plus , aceste şniţele sunt foarte uşor de preparat.
Preparatele din soia reduc riscul problemelor digestive, deoarece conţin multe fibre. Adăugate într-o digestie sănătoasă reduc şansele apariţiei cancerului de colon şi renal. Soia, conţine lecitină, o substanţă nutriţională esenţială pentru funcţionarea armonioasă a creierului. Lecitina mai are şi alte roluri, ea împiedică depunerea grăsimilor din sânge pe pereţii vaselor sanguine, ajută la eliminarea colesterolului, combate ateromul, are proprietăţi antioxidante. Preparatele din soia sunt ideale pentru oamenii care au o intoleranţă la lactoză sau sunt alergici la laptele tradiţional de origine animală.