Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru Craciun, printre altele am pregatit o prajiturica tare buna, cu care mi-am intampinat colindatorii, prajitura ce se regaseste pe multe site-uri culinare, si anume Snickers.
(Ultima oara am dat peste aceasta reteta pe blogul Adrianei, dar o stiu stiu si de pe blogul Laurei Sava).
Ingrediente:
Pentru foi folosim: 8 albusuri,
300 g zahar,
400 g nuca macinata (eu am lasat-o bucati mai maricele),
4 linguri faina,
3-4 linguri cacao,
un praf de sare,
1 lingurita praf de copt.
Crema: 8 galbenusuri (pe alte bloguri o sa gasiti 8 galbenusuri + 1 ou intreg, eu nu l-am mai pus, mi-au ramas in casa fix 8 oua :D),
200 g zahar,
100 g ciocolata rasa,
3 linguri cacao,
4 linguri lapte,
1 pachet de unt (eu am folosit 220 de grame de unt).
Intai ne ocupam de foi. Batem spuma albusurile, cu un praf de sare, adaugam si zaharul, treptat. In bezeaua rezultata incorporam ingredientele uscate, amestecate in prealabil: nuca, faina, cacaua si praful ce copt.
Amestecam cu grija, adaugand cate o lingura din mixul de ingrediente uscate; compozitia rezultata o repartizam in trei boluri identice ca marime.
Coacem trei foi, aproximativ 15 minute la 170 de grade. Eu am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, iar foile le-am intins usor cu lingura.
Crema o preparam la bain marie, intr-o craticioara in care amestecam galbenusurile (puneti si oul acela intreg, da?) cu zaharul, laptele si cacaua. Eu am stat cca 20 de minute langa aragaz, amestecand continuu. Adaugam si ciocolata rasa si mai lasam putin la bain marie craticioara, pana se ingroasa crema.
Lasam la racorit cca 8 minute, dupa care adaugam si untul.
Amestecam si lasam la racit inca 10 minute, dupa care impartim crema in trei boluri, cum am procedat si la foi.
Asamblam prajitura intr-o tava tapetata cu folie, asa: foaie, 1/3 din crema, foaie, 1/3 din crema, foaie si iar crema. Nivelam cu lama cutitului si dam prajitura la frigider pana a doua zi, cand o portionam.
Extrem de delicioasa!