contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Smoothie De Zmeura, Banane Si Miere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

  Acum ceva vreme am avut sansa sa castig la un concurs un blender active sport, o bijuterie electrica, parol! Imi place sa ii zic un gadget culinar, desi cred ca termenul oferit este putin pe-alaturi, dar uneori cam asa sunt si eu :) ). Si de cand il am, imi place sa imi prepar tot felul de chestii sanatoase, pe care apoi le car prin geanta sau in masina, fara sa imi creeze panica aia: vai, s-a desertat banana zdrobita peste dosare :) ). Mai nou i-am descoperit si pe cei de la Bio superfood, un magazin online de produse bio, cu tot felul de bunatati bio, de la nuci, alune, miere, seminte de tot felul, condimente, indulcitori si pana la produse cosmetice bio. O paleta larga de produse bio, suplimente nutritive,  de alimente bio conventionale, si toate acestea le gasiti pe site-ul celor de la Bio superfood, cu livrare in 24/48 de ore, in toata tara. Va spun ca mi-am comandat cateva produse de la ei si cu siguranta voi mai comanda pentru ca sunt prompti, seriosi si pentru ca iti si ofera consultanta atunci cand ai nevoie de ceva indrumari in ceea ce priveste unele produse sau alimente bio coventionale. Si imediat ce mi-am primit produsele dorite de la ei, am pus rapid blenderul meu in functiune si am preparat un super sanatos Smoothie de zmeura, banane si miere bio poliflora si niste iaurt.

 Motivul pentru care am postat aceasta reteta si pentru care voi mai posta in curand si altele de acest gen este ca imi doresc ca tot mai multi dintre voi si, mai ales, copiii vostri, sa inceapa sa consume smoothie in locul shit-urilor de iaurturi cu fructe din supermarket. Eu, in general, ma abtin in a da sfaturi in ceea ce priveste alimentatia, nu-mi place sa tin prelegeri, ateliere si nici nu sunt un promotor al unui curent “sanatos”. Insa mi-as dori ca atunci cand merg in supermarket (si credeti-ma ca sunt un fan al cumparaturilor de orice fel din supermarket ) mi-as dori, repet, sa nu mai vad mamici care cumpara iaurturi cu fructe, creme de branzica cu fructe, batoane de branza cu fructe si alte plasticuri alimentare. Asta mi-as dori, cel mai mult. E simplu sa faci un iaurt cu fructe in casa sau un asa-numit smoothie cu ce vreti voi. Si, stiu ca sunt care vor sari in sus si vor pune intrebarea: dar iaurtul simplu, ala de il pui matale in blender?! raspunsul este: iaurtul ala simplu e doar iaurt si atat. Nu e cu E-uri, cu aditivi, nici macar cu lapte praf. E doar iaurt. Stiu ce cumpar!

Smoothie de zmeura, banane si miere

Ingrediente pentru reteta de Smoothie de zmeura, banane si miere

  • 1 pahar de iaurt degresat
  • 1 banana
  • 100 gr zmeura congelata
  • 1 lingura miere poliflora bio

Smoothie de zmeura, banane si miere

Mod de preparare pentru reteta de Smoothie de zmeura, banane si miere

Totul se prepara foarte repede si cantitatile sunt estimative, prezentate pentru un blender cu o capacitate de 600 ml. Daca doriti sa preparati o cantitate mai mare va trebui sa plusati la ingrediente. Dar nu cred ca asta e un inconvenient, nu-i asa? Si nici nu trebuie sa fiti strict legati de ingredientele trecute de mine in lista. Astfel ca puteti sa inlocuiti zmeura cu capsune sau daca nu consumati proteina animala, inlocuiti iaurtul cu niste lapte de soia, de caju sau de migdale. Totul e la indemana si la libera imaginatie a fiecaruia.

Revenind la modul de preparare pentru aceasta reteta de smoothie cu zmeura, banane si miere: …  Decojiti banana si taiati-o in cateva felii. Puneti in paharul blender-ului iaurtul (sau laptele) feliile de banana, zmeura congelata si la final mierea. Dupa cum veti observa in fotografie, eu am avut zmeura congelata, care aproape ca se decongelase saraca, cat timp imi admiram eu produsele comandate de la bio superfood :) Well, nu-i bai, cum ar zice romanul nostru. Bun, apoi puneti blenderul in functiune si in cateva secunde obtineti un super smoothie de zmeura, banane si miere, sanatos si delicios. Consumati-l in aceeasi zi.

Sa fiti sanatosi!

Smoothie de zmeura, banane si miere

Acest articol Smoothie de zmeura, banane si miere apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.