contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Smochine In Sirop De Vin Rosu(poached Figs In Red Wine)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
deseori mi-am propus sa fac pere in sos de vin rosu,dar momentul a tot fost aminat si perele mincate de zor,am in casa doi devoratori de acest fel de fructe.acum ,cu smochinele,a fost mult mai simplu,se maninca 1-2 ,restul imi revin mie...ceea ce nu poate decit sa ma incinte,eu fiind o mare amatoare de ele,dupa cum va spuneam si aici.astfel se face ca am avut prilejul zilele trecute sa pregatesc acest desert delicat care merge de minune insotit de o cupa de inghetata,acum cind vara se ingina cu toamna si racoarea serii si a diminetii cu soarele ,uneori torid,al amiezii.
ingrediente pentru 6 persoane:
-12 smochine mari,ferme,
-100 grame de zahar,
-2 linguri cu miere,
-1 baton scortisoara,
-1 pastaie de vanile,
-500 ml vin rosu.
se pun la fiert,timp de 15-20 minute,vinul amestecat cu mirodeniile(scortisoara si pastaia de vanilie,sectionata in 2 ,pe lung),zaharul si mierea.apoi ,adaugam si smochinele curatate de pielita(sau nu,eu am facut-o si nu chiar atit de estetic,se si vede asta!:))si le fierbem in sirop 5 minute,la foc moale.dupa care le scoatem si le lasam sa se scurga.siropul il lasam la foc mic,inca 10 minute,sa se reduca si sa capete consistenta,nu inainte insa de a scoate din el batonul de scortisoara si pastaia de vanilie.
se monteaza cite 2 smochine pe farfuria de desert si se toarna peste ele sirop cald .daca ne place inghetata,putem adauga o cupa,pe care turnam de asemenea, sirop.cea de vanile ar fi o alegere pe placul meu,de exemplu,sau chiar una de mure...
enjoy!