Smochine In Sirop De Vin Rosu(poached Figs In Red Wine)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
ingrediente pentru 6 persoane:
-12 smochine mari,ferme,
-100 grame de zahar,
-2 linguri cu miere,
-1 baton scortisoara,
-1 pastaie de vanile,
-500 ml vin rosu.
se pun la fiert,timp de 15-20 minute,vinul amestecat cu mirodeniile(scortisoara si pastaia de vanilie,sectionata in 2 ,pe lung),zaharul si mierea.apoi ,adaugam si smochinele curatate de pielita(sau nu,eu am facut-o si nu chiar atit de estetic,se si vede asta!:))si le fierbem in sirop 5 minute,la foc moale.dupa care le scoatem si le lasam sa se scurga.siropul il lasam la foc mic,inca 10 minute,sa se reduca si sa capete consistenta,nu inainte insa de a scoate din el batonul de scortisoara si pastaia de vanilie.
se monteaza cite 2 smochine pe farfuria de desert si se toarna peste ele sirop cald .daca ne place inghetata,putem adauga o cupa,pe care turnam de asemenea, sirop.cea de vanile ar fi o alegere pe placul meu,de exemplu,sau chiar una de mure...
enjoy!