Smochine In Rom
Sursa Smochine in rom
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
...desi dupa ingrediente, veti vedea ca sint mai mult in vin :)))
Ingrediente pentru un borcan de 750 ml.
- 500 g. smochine uscate
- 1 portocala
- 1 baton de scortisoara
- 500 ml. vin alb
- 100 g. zahar
- 125 ml. rom
Smochinele se aseaza intr-o strecuratoare, se oparesc cu apa fierbinte si se lasa sa se scurga:
Se clateste borcanul cu apa fierbinte si se lasa sa se scurga pe un prosop textil.
Portocala se spala cu apa fierbinte si se rade coaja. Se taie apoi in jumatate si se stoarce sucul.
Vinul se da in fiert cu scortisoara, zahar, suc si coaja de portocala pentru aproximativ 5 minute...
Portocala mea a fost una din aia infestata cu e-uri si alte porcarii :P ...asa ca i-am pus doar sucul (ne-am salvat pe jumatate :P )
Se adauga rom:
Smochinele se introduc in borcan si se acopera cu zeama fierbinte:
Se lasa totul sa se racoreasca putin:
Se inchide apoi ermetic borcanul si se lasa la frigider cel putin o saptamana inainte de a fi consumat sau daruit, sa se marineze.
"Termenul de "valabilitate" pentru smochinele la borcan este de cca. 6 luni.
P.S. Nu le-am gustat inca, da" la mine in reteta scrie ca sint zemoase :P
Vin cu impresii inainte de Craciun :))
P.P.S. Se pot consuma ca atare sau deasupra unui iaurt natur, ca in reclama celor de la Napolact cu dulceata de nuci verzi, hi, hi...pe mine m-a prins chestia aia :P ...sau ca umplutura pentru clatite, prajituri, torturi... caz in care le macinati ;)