contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Smochine Coapte Cu Ficat De Gasca Si Dulceata De Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

girona e orasul unde am mancat asa ceva. combinatia e geniala asa ca am incercat si eu o acasa cu prima ocazie.
ficat de gasca gasesti la metro congelat. la fel si smochinele. nu mica mi-a fost surpriza sa descopar ca smochinele sunt aproape de pretul ficatului de gasca:))
dureaza cam 25 de minute si se face asa:
- smochinelor le tai motul, le crestezi in 4 si le dai la cuptorul incins 20 de minute
- ficatul il decongelezi in apa rece, il tai felii de grosimea unui deget si ii scoti eventualele "ate"
- intr-o tigaie pui putin unt si cand s-a incins pui feliile de ficat de gasca cate 2-3 minute pe fiecare parte. daca le tii mai mult o sa observi ca se "topesc"
- "umple" smochina fierbinte cu o bucata de ficat de gasca si o lingurita de dulceata de visine (poti incerca si alta dulceata: de piersici, de fructe rosii de padure etc dar parca una dulce-acrisoara ar fi potrivita)
alaturi ai putea avea un vin desert sau licoros gen lacrima lui ovidiu, porto  etc.

Articol recomandat de wineandknives.blogspot.com