Smochine Coapte Cu Ficat De Gasca Si Dulceata De Visine
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
girona e orasul unde am mancat asa ceva. combinatia e geniala asa ca am incercat si eu o acasa cu prima ocazie.
ficat de gasca gasesti la metro congelat. la fel si smochinele. nu mica mi-a fost surpriza sa descopar ca smochinele sunt aproape de pretul ficatului de gasca:))
dureaza cam 25 de minute si se face asa:
- smochinelor le tai motul, le crestezi in 4 si le dai la cuptorul incins 20 de minute
- ficatul il decongelezi in apa rece, il tai felii de grosimea unui deget si ii scoti eventualele "ate"
- intr-o tigaie pui putin unt si cand s-a incins pui feliile de ficat de gasca cate 2-3 minute pe fiecare parte. daca le tii mai mult o sa observi ca se "topesc"
- "umple" smochina fierbinte cu o bucata de ficat de gasca si o lingurita de dulceata de visine (poti incerca si alta dulceata: de piersici, de fructe rosii de padure etc dar parca una dulce-acrisoara ar fi potrivita)
alaturi ai putea avea un vin desert sau licoros gen lacrima lui ovidiu, porto etc.