Smochine Aperitiv
Sursa Smochine aperitiv
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Norocul meu este ca sunt deschisa la nou si la orice combinatie trasnita.
Genul asta de smochine in varianta sarata merg de minune la un aperitiv, la o masa cu prietenii si numai.Nu necesita nici foarte multe ingrediente nici foarte mult timp.
Varianta mea de astazi este pentru 3 persoane sau pentru o persoana mai flamanda.
Normal ca nu trebuie sa fie smochina si persona,puteti face mai multe,dar asta mai putin conteaza.Important e sa avem o reteta si apoi fiecare ne jucam cu ingredientele si cantitatile.
Eu m-am jucat cu:
3 smochine violet
6 felii sunca de Parma
75 gr branza proaspata de capra
1 lingurita miere(eventual de portocale)
1 lingura ulei masline sau avocado
radicchio
rosmarin
sare
piper
Smochinele se spala si se taie in 4,dar nu de tot, cat sa formeze o floare.Fiecare smochina se inveleste in cate 2 felii de sunca, dupa care se umplu cu branza,iar la final se pune cate putina miere peste branza.
Se pun intr-un vas termorezistent si se dau la cuptorul preincalzit 200 grade pentru 5-6 minute.
Intre timp, radicchio se desface, funza cu frunza, se spala si se usuca cu un prosop.Intr-o tigaie se adauga uleiul si se pun frunzele (fiecare pune cate frune doreste, in functie de gust) si se salta rapid in tigaie, se condimenteaza.Alaturi de radicchio putei pune si crengute de rosmarin care vor devenii crocantoase si delicioase.Daca dorit rosmarinul doar de decor , atunci il puteti lasa crund . Se servesc smochinele alaturi de frunzele de radicchio rumenite si rosmarin tocat.
Este un deliciu de care eu una nu ma satur.