contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Small, But Oh My!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Turnuletele astea merg asa ca o gustarica între mese sau ca un aperitiv mai satios, dupa care serviti o piesa de rezistenta... mai usoara :D



Ingrediente pentru doua portii:
  • 6 felii grosute de vînata
  • 6 felii de rosie (1 rosie mare)
  • 6 felii de mozzarella (125 g)
  • 20-25 frunze de busuioc
  • 1 catel de usturoi, feliat
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 20 g pecorino romano, maruntit
  • sare de Himalaya
Feliile de vînta se sareaza si se lasa 10 minute,
dupa care se clatesc cu apa rece si se sterg/tamponeaza cu un servet de  hîrtie.
Se încinge o tigaie, doar pensulata cu un strop de ulei,
se aseaza feliile de vînata si se rumenesc pe ambele parti.


Între timp se prepara un pesto din frunze de busuioc, pecorino romano,
sare si ulei de masline. Se mojareste sau se macina totul în blender,
pîna se obtine o pasta fina sau groaba, dupa bunul plac.


Cu acest pesto se ung feliile de vînta, rosie si mozzarela
si se suprapun în asa fel încît sa obtineti doua turnulete.




Turnuletele se aseaza pe un vas plat termorezistent
si se dau în cuptorul preîncalzit la 220 °C timp de 10 minute.
În mod normal nu trebuiesc fixate, dar mi s-a întîmplat odata ca au luat-o la vale, 
din cauza ca le-am cladit din start mai strîmbe :D


Se servesc calde. Un deliciu!



Va doresc un sfîrsit de saptamîna însorit!