contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Slush Rece De Ananas Si Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acest mic dejun racoritor, combinatie de sorbet cu o bautura groasa, lipsita complet de grasimi, are nevoie sa fie amestecat doar cateva secunde. Secretul prepararii rapide este sa pastrati in congelator o selectie de fructe tocate, care se adauga pur si simplu in combinatia de sucuri aleasa.
Fiecare portie contine: 95 kcal, 3 g proteine, 0,3 g grasimi, 22 g carbohidrati (din care 22 g zahar), 2 g fibre.
Portii 4
  • 8 cuburi cu gheata
  • 250 g capsuni curatate, congelate
  • 250 g bucati de ananas proaspat, congelate
  • 120 ml suc de ananas
  • 2 linguri lapte praf degresat
  • 1 lingura zahar vanilat sau zahar tos, sau dupa gust
  • fire de menta-ananas proaspata, pentru ornat (optional)
  1. Se pun cuburile de gheata intr-un robot de bucatatrie si se proceseaza pana ce sunt sfaramate fin de tot. Ca alternativa, se pot zdrobi intr-o punga de congelator, cu un rulou, si abea apoi puse in procesor.
  2. Se adauga capsunile, bucatile de ananas, sucul de ananas si laptele praf si se proceseaza pana ce mixtura este destul de omogena, dar mai sunt inca vizibile bucatele mici de fruct sau gheata.
  3. Se gusta si se indulceste cu zahar, daca este necasar. Se proceseaza din nou, rapid.
  4. Se toarna slush-ul in pahare inalte, se orneaza fiecare pahar cu un fir de menta-ananas, daca se doreste, si se serveste cu lingurite cu coada lunga.

Alte cateva idei

  • Prepararea poate fi si mai rapida daca gasiti pungi de 500 g amestec de fructe congelate.
  • Preparati un slush de fructe de vara, cu o punga de 500 g de amestec de fructe congelate, inclusiv afine,mure,cirese,coacaze,zmeura si capsuni. Adaugati 4 linguri de suc de portocale neindulcit si 2 linguri lapte degresat si procesati ingredientele. Indulciti cu putin zahar, daca este necesar.
  • Pentru un slush tropical, folositi 400 g miez de mango tocat si 1 banana proaspata, circa 100 g. Adaugati 4 linguri de lapte de cocos si 4 linguri de suc de portocale neindulcit.
  • Daca obtineti o cantitate mai mare decat cea dorita, ce ramane se poate congela intr-o tava de cubulete de gheata. Cu alta ocazie, se pot amesteca cubuletele intr-un robot de bucatarie ca sa obtineti un slush instant. Diluati cu suc de fructe, daca este necesar.