contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Slow Cooking - Ossobuco Con Gremolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Am facut mancarea asta pentru prima oara, ca participare la concursul lui Cristi. Reteta este de fapt a lui Crazy Mother Cooker.  Ma bucur mult ca am invatat s-o fac, chiar daca rezultatul meu la concurs a fost dezastruos. Ei, trebuie sa fie cineva si ultimul. :D Si mi-a mai placut nota umanitara a concursului, pentru ca te putei inscrie doar daca donai o suma modica in contul lui Andrei Tibrin. N-am mai vazut in blogosfera culinara o astfel de initiativa.
Ossobuco e de fapt o felie dintr-un rasol de vita. Numele vine din italiana si inseamna os cu gaura. Este o specialitate milaneza, care se serveste cu garnitura de risotto galben ,polenta sau piure. Ca sa faci mancarea asta trebuie sa ai ceva timp liber, pentru ca dueaza cateva ore. Festina lente si vei avea pe masa o nebunie de arome si o carne ce ti se va topi in gura.




Eu am folosit

  • 4 osso buco de vitel (luate de la Cora)
  • 2 cepe, tocate
  • 1 telina mica, tocata
  • 3 morcovi, tocati
  • 6 catei de usturoi, tocati
  • 3 felii de bacon taiate cubulete
  • putina faina
  • 6 linguri ulei de masline
  • 25 g unt
  • 1 l supa clara de vita, facuta in casa
  • 1 pahar de vin alb
  • 2 frunze dafin si putin cimbru
  • 1 borcanel rosii in bulion, taiate cubulete
  • sare, piper dupa gust

Pentru gremolata

  • 1 legatura patrunjel tocat marunt. 
  • coaja de la o lamaie
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt


    In poza sunt si ceva ingrediente folosite la risotto.



    Da carnea prin faina, apoi scutur-o de excess. Intr-o cratita/oala in care sa incapa toata carnea incalzeste uleiul si untul si prajeste la foc mare carnea pe toate partile pana se aureste. In felul asta se sigileaza toate sucurile in carne. Scoate carnea din oala si pune pe rand, amestecand cam 1 minut in fiecare: bacon, ceapa, telina, morcov, usturoi. Adauga vinul si lasa sa dea 2 clocote. Pune carnea inapoi si adauga rosiile, supa, dafinul si cimbrul. Da un clocot, pune capacul , da focul foarte mic si fierbe asa cam 2 ore, sau pana ce carnea devine foarte moale. Daca la focul cel mai mic mancarea fierbe cu bulbuci in loc sa fiarba incetisor, poti pune oala in cuptor.
    In timpul asta te poti da pe net sau, mai bine citesti o carte (eu sunt la volumul 2 din seria Millennium a lui Stieg Larson).
    Poti sa prepari si gremolata, amestecand toate ingredientele.
    Cand au trecut cele 2 ore prepara risotto cu sofran si serveste-l ca garnitura. Presara carnea cu gremolata si savureaza-ti creatia.  (lingurita e pentru maduva)




    Articol recomandat de brindusascheaua.blogspot.com