Slim Pear Tart
Sursa Slim Pear Tart

articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am rezistat eroic aproape 1 saptamana fara dulciuri, dar pana la urma am dat chix... :"> Duminica am facut aceasta tarta din dorinta de a manca ceva dulce si sanatos dar nu foarte caloricos :P Cineva era foarte amuzat ca mi-a iesit o tarta subtire, "frantuzeasca" :)) dar a fost extrem de multumit de gustul divin al acesteia. Va invit si pe voi la o feliuta din aceasta minunatie.
Blat:
65 g germeni de grau
25 g complex tarate (grau, orz, secara)
12 g tarate Psyllium
1 ou
1/2 lg miere (optional)
1/2 lg miere (optional)
1 lgt scortisoara
1/2 lgt esenta de vanilie
2 lg iaurt fara grasime
Decor:
2 lg iaurt degresat
1/2 lgt miere
10 migdale
2 pere mici
200 ml vin rosu
1 baton scortisoara
Cum procedam:
Blat:
1. Spalam perele si le razuim cu tot cu coaja, nu le stoarceti inainte de a le amesteca bine cu restul ingredientelor pentru blat.
2. Punem compozitia intr-o tava non-aderenta, nivelam si dam in cuptorul preincalzit la 190-200°C timp de 15-20 min.
Decor:
1. Spalam, cojim si scoatem semintele perelor.
2. Punem vinul cu scortisoara la fiert (10-15 min). Punem si perele in vin ca sa le imbatam putin...
3. Scoatem perele, si dupa ce s-au racit le feliem.
4. Amestecam iaurtul cu mierea.
5. Dam midalele prin razatoare.
Asamblare:
Punem pe tarta racita iaurtul amestecat cu mierea, perele feliate si migdalele razuite... Si cam asta-i tot!
Pofta Mare!
Nota!
Puteti inlocui mierea cu inlocuitor de zahar (dar sa fie natural) ;)
Nota!
Puteti inlocui mierea cu inlocuitor de zahar (dar sa fie natural) ;)