Slanina Afumata - Editia 2013
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Anul acesta am vrut neaparat sa ne facem noi slanina acasa, sa fie pe gustul nostru si asa a si iesit!
Am cumparat slanina cu soric , tabla, de la macelarie si am
pus-o sa stea cu sare timp de 21 de zile .
Am presarat sare grunjoasa din belsug pe ea si din cand in cand sotul meu a intors tablele.
La capatul a 21 de zile, am dat jos sarea si am oparit slanina in apa clocotita timp de 3-5 minute. In apa am pus usturoi si foi de dafin.
Le-am scos la scurs, le-am legat cu ata de bumbac si le-am pus la uscat, in pivnita, la rece.
Tablele au fost puse in afumatoare si primit doua fumuri ( cu rumegus de fag) la interval de o zi.
A iesit o slanina untoasa,frageda, afumata numai atat cat trebuie.
Am taiat-o in bucati potrivite, le-am ambalat individual si
le-am pus la congelator, in asteptarea legumelor proaspete dar si pentru a face minunatele frigarui
sau pentru un bogat pranz ardelenesc .
Poftiti la masa !