contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Slanina Afumata - Editia 2013

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Anul acesta am vrut neaparat sa ne facem noi slanina acasa, sa fie pe gustul nostru si asa a si iesit!

Am cumparat slanina cu soric , tabla, de la macelarie si am
pus-o sa stea cu sare timp de 21 de zile .
Am presarat sare grunjoasa  din belsug pe ea si din cand in cand  sotul meu a intors tablele.
La capatul a 21 de zile, am dat jos  sarea si am oparit slanina   in apa clocotita timp de 3-5 minute. In apa am pus usturoi si foi de dafin.
Le-am scos la scurs, le-am legat cu ata de bumbac si le-am pus la uscat, in pivnita, la rece.
Tablele au fost puse in afumatoare si  primit doua fumuri ( cu rumegus  de fag)  la interval de o zi.
A iesit o slanina untoasa,frageda,  afumata numai  atat cat trebuie.
Am taiat-o in bucati potrivite, le-am ambalat  individual si
le-am pus la congelator, in asteptarea legumelor proaspete dar si pentru a face minunatele frigarui

sau pentru un bogat pranz ardelenesc .
Poftiti la masa !