contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Slanic Moldova - Verde, Liniste, Frumos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Slanic Moldova e o statiune bine cunoscuta pentru izvoarele sale cu ape minerale. Un timp cazuse in declin. A fost o statiune bine sustinuta pe vremuri. pe urma s-a degradat - hotelurile erau pra multe, prea mari, probabil greu de intretinut. Acum insa statiunea arata mai bine. Multe hoteluri aratau renovate. Iar primavara cu toata splendoarea ei verde a dat un farmec aparte locului.

Natura e oarecum salbatica. Drumul pana la Slanic e bun, locurile sunt curate. Padurea se intinde pe ambele parti ale drumului.

Dupa hoinareala prin centrul statiunii, achizitionarea de suveniruri si pozele obisnuite in fata constructiilor frumoase, ne-am gandit la masa. Stiam pastravaria. Nu e departe de centru. E un restaurant mic, ascuns printre copaci. Merita sa mancati acolo.

La aperitive am fi vrut branza in coaja de brad. Nu aveau de data aceasta. In anii trecuti am mancat.


Asa ca la aperitiv ne-am multumit cu salata de ghebe murate. Ar fi mers cu o friptura de purcel, insa localul nu serveste decat peste. Apoi ciorba de pastrav. Super ciorba! Cu leustean proaspat.

Si pastrav la gratar cu mamaliguta. Portia cuprinde 2 pastravi, dar va saturati cu unul singur. Mujdei cu apa sau cu sos de rosii. Delicios.

Dupa masa ne-am plimbat pe aleea ce trece pe langa toate izvoarele si pe langa un parau. Izvoarele minerale sunt amenajate, fiecare are o descriere si o lista cu afectiunile pentru care sunt recomandate. Sunt vreo 15 izvoare. Cele mai multe sulfuroase si sarate. Am gustat din cateva.

Aleea ce serpuieste de-a lungul izvoarelor e superba. Peisajul e preisoric.



Daca ajungeti la Slanic Moldova, sa va faceti timp sa mancati pastrav si sa va plimbati. 

Ema