Skordalia - Sau Cartofi Grecesti Cu Usturoi Si Migdale
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
specialitate greceasca fara asemnare. e gata cam in 15 minute.
fierbe 2 cartofi maricei.
intr-o tava pune la cuptorul incins la 200 de grade un pumn de migdale si o ceasca de frimituri de paine. cu cat mai tari cu atat mai bine. cand s-au rumenit, da-le la robot cu 3-4 catei de usturoi, 2 linguri de otet, 5-6 linguri de ulei de masline.
cand s-au fiert cartofi, fa un piure peste care pune si sosul din robot. daca e prea tare mai adauga din apa in care au fiert cartofii. potriveste de sare.
in unele zone din grecia se mai adauga zeama de lamaie dupa gust. eu am facut fara, doar cu otet.
merge de minune cu ceapa verde si ridichi. la fel ca ouale de mai jos.
asta-i tot.