Sirop (suc) De Trandafiri ~ Rózsalé (rózsaszörp) ~ Rose Syrup (2)
articol scris de vdaiana blog testdaiana1.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am facut din nou sirop (suc) de trandafiri. De data asta dupa metoda originala a bunicii mele si anume cu sirop fiert turnat peste petale.
Am folosit:
* un castron de petale de la trandafiri rosii cataratori (n.r. era bine sa fie mai multe si mai parfumate)
* 3 lingurite sare de lamaie (n.r. prea mult)
* 500 g zahar
* 3 l apa rece
Sambata am umplut cu petale spalate un borcan mare, de 4,250 l.
Am pus apa cu zaharul la fiert si am lasat sa dea cateva clocote.
Am dizolvat in sirop sarea de lamaie.
Am lasat siropul sa se racoreasca, apoi am turnat peste petale.
Am lasat sa se raceasca, apoi am acoperit borcanul cu o bucata de panza.
Si am asteptat
Ma gandeam ca fiind asa racoare o sa am destul de mult de asteptat.
Ieri am amestecat de doua ori cu o lingura de lemn si azi-dimineata la fel.
In acest timp borcanul a stat in geam, la soare.
In acest timp borcanul a stat in geam, la soare.
Acum ceva timp am gustat siropul si era facut.
Asa ca am stors petalele (nu foarte tare), am strecurat siropul si l-am pus intr-o sticla.