contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sirop Natural Din Menta

articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com

Bauturi |   2011-05-05 03:32:00 |  adauga la lista ta de articole favorite
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Un sirop deosebit de gustos si aromat, pe care-l putem folosi in creme , inghetate , la insiroparea blaturilor, in ceaiuri sau la prepararea bauturilor racoritoare.
200g menta proaspata
1 kg zahar
2 linguri miere
1,5 L apa
Colorant alimentar (optional)
Spalam frunzele proaspat culese, foarte bine sub jet de apa. Punem apa si zaharul, la fiert. Dupa ce zaharul s-a topit, adaugam menta
si lasam sub capac, sa infuzeze, cam 5’, pana ce menta, isi va schimba culoarea din verde intens in galbui,
dupa care scoatem frunzele afara, cu o paleta cu gauri. Nu trebue lasate mai mult timp plantele, deoarece siropul va devein amarui.
Adaugam mierea, punem capacul si lasam la foc mic sa fiarba 3-4 h, pana siropul se ingroasa bine.
Facem testul cu picatura pe farfurie, daca sta margeluta, e gata, daca curge, mai lasam sa fiarba. Exact cum procedam la dulceturi. Cand este bine legat, adaugam putin colorant verde, alimentar, mai lasam sa dea 2-3 clocote dupa care oprim focul.
Intre timp ne-am pregatit 1-2 recipiente (sticle sau borcane) cu capac care se infileteaza.
Strecuram siropul printr-o sita deasa, umplem recipientele si le punem capacele. Cand s-a racit, etichetam si depozitam in camara.

Pofta buna!



Articol recomandat de floare-floare.blogspot.com