Sirop Natural De Papadie
Sursa Sirop natural de papadie
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Siropul, are un gust delicios, asemanator mierii de albine,
este o
alternativa sanatoasa si buna a siropului de artar....aceasi culoare si consistent,
dar gustul putin diferit.
Sfat:
florile trebuiesc culese intre 10-12 dimineata cand sant deschise, iar seva cu mineralele si vitamine, sant la putere
maxima !
Timp
de pregatire: 4 zile
Ingrediente:
500g
flori de papadie
5L
apa plata
5Kg
zahar
3
lamai mai mici sau 2 mari (doar zeama)
30g coji uscate de
portocala (optional)
Mod de preparare:
Adunam
florile, le cantarim, le punem intr-o strecuratoare si le trecem sub 2-3 jeturi
de ape reci.
Luam
o oala de 10L, punem florile spalate si golim peste ele, cei 5L de apa plata.
Punem oala pe aragaz, la foc mic si lasam sa de-a cateva clocote, eu am lsat-o
10’ decand a inceput sa fiarba. O luam de pe foc, punem capacul si o lasam
deoparte pana a doua zi.
A
doua zi trecem continutul prin sita, avand grija sa stoarcem bine si florile.
Punem dinnou sucul in oala limpezita si adaugam zaharul, zeama de lamae si cojile uscate de portocale .
Punem
oala pe aragaz, la flacara ce-a mai mica si fara capac. Siropul trebue sa fiarba
incet, pentru a se pastra toate vitaminele.
Eu
am fiert siropul (gata preparat) in prima zi, 4ore, dupa care l-am lasat la
racit.
A
doua zi am repetat operatiunea si l-am mai fiert inca 2 ore, pana am ajuns la consistent
dorita. Cu o paleta, am adunat cojile de portocala, pe care le-am trecut prin zahar tos si le-am pus la uscat, le voi folosi pentru decor la dulciuri :), cand le-o veni vremea :).
Nu trebue sa fie prea gros, deoarece dupa o pastrare mai
indelungata, se zahariseste! Dar nici prea subtire, sa nu fermenteze!
Am pus siropul in sticlele sterilizate, pregatite din
timp si le-am pus in paturi pan a doua zi, cand le-am etichetat, le-am poza J si la camara cu ele J.
Simplu
si sanatos, ieftin si usor de procurat !
Pofta buna!