contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sirop De Zmeură, La Rece

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
DSC07611
Cu ceva timp in urma am descoperit pe site-ul Bucatareselor vesele o reteta simpla de sirop; am repetat-o de multe ori si siropul mi-a stat foarte bine peste iarna, pastrandu-si parfumul.
Iata despre ce este vorba...
DSC07610
Ingrediente:
3 kg zmeura,
1 l apa rece,
10 g salicil (sau aspirina),
4 lingurite sare de lamaie/suc de la o lamaie,
zahar: la fiecare litru de sirop rezultat se cantaresc 800 g zahar.
Intai culegem zmeura, sau o cumparam :)
DSC07630
Apoi spalam fructele cu apa rece, si cu grija. Le lasam la scurs. Zdrobim, cu mana, fructele de zmeura, presaram sarea de lamaie si salicilul. Adaugam 1 litru de apa rece.
Lasam compozitia sa stea, intr-un loc racoros, timp de doua zile.
Dupa doua zile, asezam intr-o sita mare un tifon, punem sita deasupra altui vas, mare,  si turnam din compozitia noastra in sita, cat permite marimea acesteia; prindem tifonul de marginile libere si-l rasucim, ca sa scurgem siropul. Rasucim bine-bine, pana raman in tifon doar samburii fructelor. Repetam operatia pana terminam toata cantitatea de zmeura.
Cantarim lichidul obtinut si, la fiecare litru, punem cate 800 g de zahar. Amestecam, din cand in cand in vas, pana la topirea completa a zaharului.
DSC07626
Cand zaharul s-a topit complet punem siropul in sticle curate, infiletam capacele si transferam siropul in camara/beci. Se serveste cu apa minerala si gheata, daca doriti.
DSC07621
Eu am cules zmeura in reprize, niciodata nu am avut 3 kg culese... asa ca am adaptat cantitatile ingredientelor la zmeura culeasa, folosind regula de trei simpla :)
DSC07620
DSC07616