contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sirop De Zahar Ars

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


by Alice albinutza

Siropul de zahăr ars este o reţetă foarte simplă şi uşor de făcut în casă, folosită intens pentru însiroparea diverselor blaturi de tort sau prăjiturici.
Aşadar ingrediente:
  • 8 linguri de zahăr
  • 2 căni de apă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • o fiolă de esenţă de rom
Se pune zahărul într-o crăticioară pe foc şi se amestecă continuu până acesta devine lichid. Trebuie avut grijă să nu se ardă sau să se caramelizeze şi nici să facă bule. Când acesta s-a topit frumos se toarnă o cană de apă, stingându-se tot acest zahăr fierbinte. Se trage de pe flacăra aragazului şi se mai toarnă o cană de apă. Se amestecă bine până se dizolvă totul şi devine un lichid clar şi yummy-yummy...se adaugă apoi zahărul vanilat şi esenţa de rom. când e rece se poate lucra cu el pentru însiropare.
Baftă şi spor la lucru!

 



Articol recomandat de alice-albinutza.blogspot.com