Sirop De Zahar Ars
Sursa Sirop de zahar ars
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Siropul de zahăr ars este o reţetă foarte simplă şi uşor de făcut în casă, folosită intens pentru însiroparea diverselor blaturi de tort sau prăjiturici.
Aşadar ingrediente:
- 8 linguri de zahăr
- 2 căni de apă
- 1 plic zahăr vanilat
- o fiolă de esenţă de rom
Se pune zahărul într-o crăticioară pe foc şi se amestecă continuu până acesta devine lichid. Trebuie avut grijă să nu se ardă sau să se caramelizeze şi nici să facă bule. Când acesta s-a topit frumos se toarnă o cană de apă, stingându-se tot acest zahăr fierbinte. Se trage de pe flacăra aragazului şi se mai toarnă o cană de apă. Se amestecă bine până se dizolvă totul şi devine un lichid clar şi yummy-yummy...se adaugă apoi zahărul vanilat şi esenţa de rom. când e rece se poate lucra cu el pentru însiropare.
Baftă şi spor la lucru!