Sirop De Vișine
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Na, am facut-o si pe asta :) Pe caldurile astea am fiert si un sirop. Pai cum altfel sa ma racoresc? Un pahar cu sirop, cateva cuburi de gheata, mm, deja e mult mai bine :D
Pana sa ajungeti sa va delectati cu acel pahar de sirop mai e ceva de facut. Am pus intr-un vas 1,5 kg de visine spalate, alese de samburi. Am presarat deasupra 1,5 kg de zahar si am uitat de ele o zi. Vasul l-am pus in frigider, sa nu-l vad.
A doua zi am strecurat visinile, iar siropul rezultat l-am pus la fiert. Am cedat unui impuls de ultim moment si am adaugat si 1 pahar cu apa...
Am fiert siropul pana a inceput sa se lege (l-am probat ca la dulceata), totusi pe-al meu nu l-am vrut prea gros.
Fierbinte, l-am pus in sticle.
La un moment dat m-am gandit sa pun si ceva zeama de lamaie, dar nu mai tin minte daca am facut-o sau nu, deh, batranetea; asa ca asta ramane la latitudinea voastra.
Visinile ramase le-am pus in pungute, la congelator, sunt gata pregatite pentru prajiturit (de exemplu reteta asta, asta, sau asta)
Un pahar cu visine am folosit pentru prepararea unei inghetate.
Evident am oprit putin sirop pentru poze :)