contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sirop De Trandafiri

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru acest sirop va trebuie:


70 de flori de trandafiri ( plus 2 flori de trandafiri grena , pt, culoare)
2 lamai
1 kg zahar
1 borcan de 4 l
1 z. vanilat

1. Se curata petalele  de cotorul alb.

2. Se storc lamaile, iar zeama se toarna peste petale , care se framanta bine

3.Se pun petalele in borcan cu tot cu zeama lasata
4. Din 3 l de apa si 1 kg de zahar se fierbe un sirop( nu trebuie ca la  dulceata)
5.Siropul fierbinte se toarna peste petale in borcan si se amesteca fff .bine, apoi se lasa la racit.

6.Borcanul se tine in frigider 3 zile, timp in care se mesteca in fiecare zi/
7. Se strecoara ,se pune in sticle , iar daca vreti sa tina pe iarna se topesc 5 aspirine si se toarna in sirop
Va garantez ca veti consuma cu mare placere acest sirop, vara, cand e ff cald sau iarna , cu o suava aroma de trandafiri!