contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sirop De Ghimbir

articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com

Bauturi |   2012-05-27 08:54:00 |  adauga la lista ta de articole favorite
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Un preparat cu un gust inedit, aromat, puternic si iute, fiind o bautura reconfortanta cu numeroase efecte benefice sanatatii.
Timp de pregatire: 80’
Ingrediente:
2 cani ghimbir ras
2 lamai
2 lingurite extract de vanilie
4 cani apa plata
4 cani zahar
Mod de preparare:
Apa si zaharul le punem intro oala, la fiert.  Lasam cam 30’ sa se formeze siropul apoi adaugam ghimbirul ras si amestecam. Din momentul in care incepe dinnou sa fiarba, mai lasam inca 15’ pe foc, apoi dam oala deoparte. Adaugam zeama celor doua lamai si vanilia. Punem capacul pe oala si lasam sa stea cam 30’. Strecuram siropul si-l golim in sticlele dinaite spalate, pe care le infiletam si le depozitam in camara.
Se serveste cu apa mineral/plata, rece, care accentueaza gustul intepator al ghimbirului.
Ps: Rezidurile de ghimbir nu le aruncam sant minunate pt o dulceata pe care am sa v-o prezin in urmatoarea reteta.
Pofta buna!