contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sirop De Citrice

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

-Sirop de citrice-

  • 2 lamii
  • 2 lime
  • 1 grapefruit
  • 5 portocale tarocco*
  • 5 portocale moro*
  • 1 portocala (portocalie) :D
  • 400 ml apa
  • 1,4 kg zahar

*Portocalele tarocco si moro sint varietati mai roscovane(blood orange)
Toate fructele sint bio,nu sint mari,si nici foarte aspectuase,
dar foaaarte bune si zemoase.

Attached Image
Spalam fructele bine.
Nefiind tratate cu coaja plina de ceara,nu lucesc asa tare,
ci din contra,chiar sînt prafuite.
Am taiat fructele in jumatate
si le-am prelucrat cu aparatul electric de stors citrice.
Attached Image
Attached Image
Am obtinut 1 Litru de suc,
pe care imi venea sa-l sorb direct din cana,asa bine mirosea!
Attached Image
Pastram cojile/sau cel putin o parte din ele.
(Se pot pastra toate,si confia,bio fiind)
Attached Image
Fierbem apa cu zaharul,aproximativ 20-25 minute.
Attached Image
Taiem fisii subtiri(curatatorul de cartofi,merge bine) din coaja,
cu cit mai putin alb.
Attached Image
Dupa ce a fiert siropul,
adaugam cojile si mai lasam 5-10 minute la fiert pe foc domol.
Mie imi place ca aroma de coaja sa fie discreta,
asa ca nu am pus foarte multa coaja.
Attached Image
Atentie!Se umfla,
de aceea este bine sa folositi un vas încapator si destul de inalt.
Attached Image
Dupa vreo 7 minute,cojile arata ca prajite in friteuza :D
Attached Image
Turnam sucul de citrice,
si mai lasam sa traga un clocot scurt de 5 minute,
dupa care strecuram/filtram siropul,
si il turnam in sticle curate(dezinfectate/sterilizate prin fierbere)
Attached Image
Cojile le voi usca,macina,si folosi la prajituri.
Attached Image
Au iesit 3 sticle de 700 ml.
Attached Image
Siropul nu este gros cit este cald,dar se mai ingroasa dupa racirea completa.
Este destul de concentrat,aromat si dulce.
Are o aroma superba!
Eu il voi pastra la rece.
Nu stiu cit tine.Este prima data cind il fac.
Are o culoare fantastica!!
Clar ca amestecat cu apa,nu mai are aceeasi culoare
...pentru asta avem nevoie de chimicale,dar mai bine renuntam :P

Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com