Sirop De Citrice
Sursa Sirop de citrice
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
-Sirop de citrice-
- 2 lamii
- 2 lime
- 1 grapefruit
- 5 portocale tarocco*
- 5 portocale moro*
- 1 portocala (portocalie) :D
- 400 ml apa
- 1,4 kg zahar
*Portocalele tarocco si moro sint varietati mai roscovane(blood orange)
Toate fructele sint bio,nu sint mari,si nici foarte aspectuase,
dar foaaarte bune si zemoase.
Spalam fructele bine.
Nefiind tratate cu coaja plina de ceara,nu lucesc asa tare,
ci din contra,chiar sînt prafuite.
Am taiat fructele in jumatate
si le-am prelucrat cu aparatul electric de stors citrice.
Am obtinut 1 Litru de suc,
pe care imi venea sa-l sorb direct din cana,asa bine mirosea!
Pastram cojile/sau cel putin o parte din ele.
(Se pot pastra toate,si confia,bio fiind)
Fierbem apa cu zaharul,aproximativ 20-25 minute.
Taiem fisii subtiri(curatatorul de cartofi,merge bine) din coaja,
cu cit mai putin alb.
Dupa ce a fiert siropul,
adaugam cojile si mai lasam 5-10 minute la fiert pe foc domol.
Mie imi place ca aroma de coaja sa fie discreta,
asa ca nu am pus foarte multa coaja.
Atentie!Se umfla,
de aceea este bine sa folositi un vas încapator si destul de inalt.
Dupa vreo 7 minute,cojile arata ca prajite in friteuza :D
Turnam sucul de citrice,
si mai lasam sa traga un clocot scurt de 5 minute,
dupa care strecuram/filtram siropul,
si il turnam in sticle curate(dezinfectate/sterilizate prin fierbere)
Cojile le voi usca,macina,si folosi la prajituri.
Au iesit 3 sticle de 700 ml.
Siropul nu este gros cit este cald,dar se mai ingroasa dupa racirea completa.
Este destul de concentrat,aromat si dulce.
Are o aroma superba!
Eu il voi pastra la rece.
Nu stiu cit tine.Este prima data cind il fac.
Are o culoare fantastica!!
Clar ca amestecat cu apa,nu mai are aceeasi culoare
...pentru asta avem nevoie de chimicale,dar mai bine renuntam :P
dar foaaarte bune si zemoase.
Spalam fructele bine.
Nefiind tratate cu coaja plina de ceara,nu lucesc asa tare,
ci din contra,chiar sînt prafuite.
Am taiat fructele in jumatate
si le-am prelucrat cu aparatul electric de stors citrice.
Am obtinut 1 Litru de suc,
pe care imi venea sa-l sorb direct din cana,asa bine mirosea!
Pastram cojile/sau cel putin o parte din ele.
(Se pot pastra toate,si confia,bio fiind)
Fierbem apa cu zaharul,aproximativ 20-25 minute.
Taiem fisii subtiri(curatatorul de cartofi,merge bine) din coaja,
cu cit mai putin alb.
Dupa ce a fiert siropul,
adaugam cojile si mai lasam 5-10 minute la fiert pe foc domol.
Mie imi place ca aroma de coaja sa fie discreta,
asa ca nu am pus foarte multa coaja.
Atentie!Se umfla,
de aceea este bine sa folositi un vas încapator si destul de inalt.
Dupa vreo 7 minute,cojile arata ca prajite in friteuza :D
Turnam sucul de citrice,
si mai lasam sa traga un clocot scurt de 5 minute,
dupa care strecuram/filtram siropul,
si il turnam in sticle curate(dezinfectate/sterilizate prin fierbere)
Cojile le voi usca,macina,si folosi la prajituri.
Au iesit 3 sticle de 700 ml.
Siropul nu este gros cit este cald,dar se mai ingroasa dupa racirea completa.
Este destul de concentrat,aromat si dulce.
Are o aroma superba!
Eu il voi pastra la rece.
Nu stiu cit tine.Este prima data cind il fac.
Are o culoare fantastica!!
Clar ca amestecat cu apa,nu mai are aceeasi culoare
...pentru asta avem nevoie de chimicale,dar mai bine renuntam :P