contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sirop Concentrat Din Flori De Soc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

poze mai-5

Socul (Sambucus nigra) este apreciat ca remediu natural, in principal datorita proprietatilor terapeutice ale tuturor partilor componente ale acestui arbust: frunzele (actiune laxativa), florile (diuretice, sudorifice), fructele (vitaminizante, antinevralgice), scoarta (este foarte bogata in substante diuretice).
Popular, socul era intrebuintat la tratarea si vindecarea unor numeroase afectiuni: tuse, dureri de cap, afectiuni ale aparatului respirator, friguri. Astazi socul cunoaste o utilizare variata: bronsita, raceala, gripa, afectiuni ale rinichilor, guta, reumatism, bronsita, arsuri, rani, umflaturi, stari febrile (favorizeaza transpiratia abundenta). (sursa Wikipedia) Asa ca, anul acesta am hotarat sa fac sirop din flori de soc, daca tot e un arbust atat de binefacator. :) La vara voi face si dulceata. ^__^

10Sirop din flori de soc

Ingrediente:

1 l apa

1 kg zahar

4-5 lamai suc + coaja rasa

30 flori de soc

10Sirop din flori de soc watermark

Mod de preparare:

Spalam bine florile de soc, culese dintr-un loc cat mai indepartat de strazi aglomerate, daca e posibil. Le lasam 1-2 minute in apa rece in care am pus 1 lingurita de bicarbonat. Asta va ajuta mult la curatarea lor. Le clatim foarte bine si le punem intr-un vas incapator.

Radem coaja lamailor, dupa care le stoarcem. Adaugam sucul si coaja peste flori. Amestecam apa si zaharul intr-o cratita, pe care o punem la foc mic si amestecam pana se topeste zaharul. Nu lasam sa fiarba !

Acoperim recipientul cu o folie de plastic sau un capac si lasam la macerat 3-4 zile, in frigider. Strecuram bine siropul, si il punem in sticle pe care le sterilizam, daca vrem cantitati mai mari. Eu am facut dintr-un kg de zahar si mi-a iesit o sticla mare, pe care o tin in frigider. Se dilueaza in proportie de 1:6 sirop / apa. Servim cu multa gheata,menta si limeta sau lamaie. Nu are gustul atat de acid si fermentat al socatei, insa mie imi place foarte mult. Obtinem o bautura foarte racoritare si hidratanta.

11Sirop din flori de soc



Articol recomandat de ana-maria-ciolacu.blogspot.com