contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Silvoiţă (magiun)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Avem nevoie de prune, scortisoara si vanilie.
Reteta dupa care se face silvoita e cea mai simpla: Se spala bine prunele, se scot samburii (se dejdioaca- pentru ardeleni), se pune in caldarea de cupru curata si se fierbe; iar in timp ce fierbe se amesteca...... si se fierbe, se mai adauga prune si se tot fierbe.... la noi a durat de dimineata de la 9 pana seara la 10.
Secretul e sa nu se lege de fundul caldarii, deci nu trebuie sa te opresti din amestecat nici un minut, iar focul trebuie sa fie potrivit. Daca e prea aspru focul, incepe sa joace chisalita si te stropeste.Scortisoara si vanilia se adauga cand aproape e gata silvoita.
Dupa ce lingura infipta in silvoi ramane verticala, poti sa fii sigura ca e numai buna. Se depoziteaza in borcane, galeti, vase lut si se pastreaza o vesnicie.









Articol recomandat de liligospodini.blogspot.com